Сенат США схвалив законопроєкт про виділення майже $40 млрд для України

Сенат США підтримав виділення допомоги Україні на суму майже 40 мільярдів доларів.

Про це в четвер, 19 травня, повідомили американські ЗМІ.

Пакет допомоги схвалили 86 голосами “за”, 11 сенаторів були “проти”.

Голосування одразу прокоментував керівник офісу президента України Андрій Єрмак:

“Історичне голосування. Сенат США схвалив законопроект про виділення майже $40 млрд надзвичайної військової та гуманітарної допомоги для України. Пакет був схвалений більшістю голосів, і тепер він буде відправлений до Білого дому на підпис Президенту США”.

Проєкт про виділення Україні цього пакету допомоги раніше затримував своїми діями сенатор Ренд Пол, республіканець від Кентукі, пише “Європейська правда”. Однак спротив було подолано.

Речник Пентагону Джон Кірбі зазначав, що фінансування з боку США для швидкого надання зброї Україні, яке використовував президент Джо Байден останнім часом, вичерпається до третього тижня травня, якщо не виділити нові кошти.

Відтак закон передається для швидкого підпису в Білий дім.

Новий пакет передбачає майже 20 млрд доларів на Пентагон – на три мільярди більше, ніж спочатку попросив Білий дім, у тому числі 6 млрд прямої безпекової допомоги та 9 млрд на поповнення складів зброї, яка надсилається Пентагоном Україні.

Окрім того, у пакеті 4 млрд доларів для України та інших країн, на яких впливає війна, для допомоги з закупівлею зброї, 8,8 млрд прямої економічної підтримки для України, а також кошти на відновлення роботи посольства, документування воєнних злочинів та заходи запобігання витоку ядерного палива.

Читайте також:
Байден сьогодні підпише указ про новий пакет військової допомоги Україні на $100 млн, – Reuters

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна