Комбриг 55-ї артилерійської бригади Роман Качур став Героєм України

Комбриг 55 оабр Роман Качур нагороджений почесним званням Герой України за звитяжні дії його підлеглих у війні з російськими загарбниками.

Про нагородження Качура у вечірньому зверненні 12 травня повідомив президент Володимир Зеленський.

“Підписав укази про нагородження наших захисників. Звання Героя України присвоєно полковнику Качуру Роману Володимировичу, командиру 55-ї окремої артилерійської бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ…” – сказав глава держави.

В указі №333/2022 сказано: “За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” КАЧУРУ Роману Володимировичу – полковнику”.

Як відомо, Роман Качур закінчив Сумський військовий інститут ракетних військ і артилерії. Очолив 55-ту артилерійську бригаду “Запорізька Січ” у березні 2018 року.

Читайте також:
Звання Героя України посмертно присвоєно головному авіатору ВМС ЗС України Ігорю Бедзаю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна