На тлі важких втрат росіяни виводять сили з Харківщини, – розвідка Британії

Росія виводить військові підрозділи з Харківської області для реорганізації та поповнення своїх сил після важких втрат.

Про це в четвер, 12 травня, інформує пресслужба міноборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

“Українські сили продовжують контратаки на північ від Харкова, відбивши кілька міст і сіл у напрямку російського кордону. Пріоритет операцій Росії на Донбасі зробив підрозділи, дислоковані на Харківщині, вразливими для мобільних та високомотивованих українських контратакуючих сил”, – йдеться у повідомленні.

За даними британських спецслужб, війська РФ, виведені з Харківської області, після посилення, ймовірно, будуть розгорнуті на східному березі річки Сіверський Донець. Там вони сформують блокувальне угруповання для захисту західного флангу основних сил Росії.

“Виведення російських військ із Харківської області є мовчазним визнанням нездатності Росії захопити ключові українські міста, де очікувався обмежений опір населення”, – наголошується в повідомленні.

Читайте також:
У Харкові дерусифікували вулицю, проспект, шосе і район

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна