На Херсонщині горять ліси: під загрозою населені пункти

У тимчасово окупованій Херсонській області тривають лісові пожежі, під загрозою залишаються населені пункти, російські окупанти не дозволяли гасити вогонь.

Про це в понеділок, 9 травня, повідомив голова Чулаківської об’єднаної територіальної громади Олександр Мусієнко, який нині перебуває на території, підконтрольній ЗСУ.

“У громаді загалом у нас 13 сіл, біля лісу розташована половина. Сьогодні зв’язувався з Чулаківкою. Пожежі на території місцевого лісництва поки немає, під контролем, деякі осередки займання є, то працівники лісгоспу відразу їх локалізують. Велика задимленість у селі, людям практично немає чим дихати і багато летить попелу”, – цитує “Укрінформ” главу громади.

За його інформацією, біля сіл Іванівка і Геройське постійні пожежі, у Геройському вогонь добирався до будинків, місцеві мешканці організувалися разом з працівниками лісгоспу на боротьбу з вогнем, оскільки рятувальників немає.

Але російські військові не дали можливості ліквідувати пожежу.

Як зазначив голова громади, лісничий, який пішов дізнатися в окупантів, чи можна виїжджати на пожежу техніці, був затриманий російськими військовими більш ніж на добу, а з Іванівського лісництва старшого лісничого не було три доби, повернули його вчора.

Мусієнко сподівається, що російські окупанти все-таки дозволять зупиняти вогонь.

Тому наразі у громаді вирішували питання для того, щоб у лісництва була технічна така можливість – невеликий запас дизпалива та бензину для пожежної машини і тракторів.

Читайте також:
На Луганщині триває бій за Рубіжне, окупанти готують наступ на Лиман і Сєвєродонецьк, – зведення Генштабу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна