Прем’єр-міністр Хорватії Пленкович у Києві запевнив Україну в підтримці

В Україні з візитом перебуває прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, який, зокрема, зустрівся з президентом Володимиром Зеленським і обговорив із ним посилення санкційного тиску на Росію та стратегію відновлення деокупованих районів України.

Про це повідомляє офіс президента.

Пленкович наголосив, що Хорватія високо цінує стійкість і опір українського народу і поважає героїзм українських військових, які боронять свої домівки, родини та свою Батьківщину. Він запевнив у подальшій підтримці нашої держави, в тому числі і її європейських прагнень.

Також Пленкович пообіцяв, що Хорватія підтримуватиме подальші обмежувальні заходи щодо Росії на рівні ЄС.

Як наголосив президент України, “Хорватія є принциповою учасницею нашої антивоєнної коаліції”.

“Ми разом захищаємо право не тільки наших громадян, не тільки громадян України, а й представників кожного європейського народу на незалежне й демократичне життя. Ми разом захищаємо майбутнє об’єднаної Європи та робимо все, щоб повернути силу міжнародному праву”, – наголосив Зеленський.

Він також повідомив, що звернувся до Хорватії з проханням поділитися з Україною своїм значним досвідом у розмінуванні територій, і Пленкович пообіцяв підтримку й у цьому.

Окрім того, прем’єр-міністр повідомив про повернення посла Хорватії у Київ, що “також є потужним сигналом підтримки українців”.

Як писала “Новинарня“, 8 травня, у День перемоги у Другій світовій війні, в Києві з візитом перебуває також голова Бундестагу Бербель Бас.

Читайте також:
Очільниця Бундестагу в Києві вшанує жертв Другої світової

У Хорватії прем’єр Пленкович заявив, що припиняє всі контакти з проросійським президентом Мілановичем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна