На Луганщині рашисти скинули авіабомбу на школу, де в підвалі ховалися люди. Є загиблі

доповнено

Російські окупанти скинули авіабомбу на приміщення школи в селі Білогорівка Сєвєродонецького району Луганщини, де в підвалі ховалися від обстрілів 90 цивільних.

Про це ввечері в суботу, 7 травня, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Останній тиждень Білогорівка – село поблизу Лисичанська – гаряча точка. Орки намагаються там здійснити прорив, точаться постійні бої.
Сьогодні російські вбивці «воювали» з беззбройними мирними мешканцями. Рашисти скинули авіабомбу на школу, в якій ховалося майже все село. Всі, хто не встиг евакуюватися. Після влучання в клуб підвал школи був єдиним місцем порятунку, але росіяни забрали в людей і цей шанс”, – зазначив голова області.

“В школі знаходилося близько 90 людей. Близько 30 осіб вже врятували з-під завалів. Рятувальна операція триває”, – написав Гайдай у телеграмі о 21:50.

Як видно на фото, приміщення школи зруйновано майже вщент. Рятувальники дістають із підвалу людей.

У пресслужбі ДСНС згодом поінформували: “7 травня о 16:37 в смт Білогорівка Сєвєродонецького району внаслідок ворожого обстрілу сталося попадання в будівлю школи з подальшим загоранням на площі близько 300 м кв. О 20:12 пожежу ліквідовано.Підрозділами ДСНС врятовано 2 особи.
Рятувальниками проведено розбір завалів. На даний час роботи з розбирання завалів призупинено. Вилучено тіла 2 загиблих осіб. Кількість можливих жертв уточнюється”.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 73 – 07.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна