“Бабця з прапором СРСР” з-під Харкова проклинає російську армію, бо окупанти зруйнували її оселю

Пенсіонерка Анна Іванова, яка вийшла з червоним прапором СРСР назустріч українським військовим на Харківщині, тепер кляне російську армію за зруйнований дім.

Про це інформує в четвер, 5 травня, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП.

Зазначається, що військовослужбовець 22-го батальйону 92-ї бригади Збройних сил України з позивним “Кадет” допоміг пенсіонерці Івановій Анні Іванівні та її чоловікові евакуюватися зі свого будинку неподалік Харкова до безпечного місця. Перед цим він допомагав їм їжею та гуманітарною допомогою.

Наразі жінка жінка перебуває в одній із міських лікарень Харкова. Російські окупанти обстріляли її будинок із мінометів.

Усупереч російській пропаганді, син Анни Іванівни не вивозив її в Росію. А сама вона розібралась, що її дім обстрілюють російські окупанти.

Анна Іванівна каже, що вийшла до українських військових, бо гадала, що це російські окупанти й намагалась “примиритися” з ними червоним більшовицьким прапором, аби вони “не громили” село й Україну. Але тепер вона почуває себе “зрадницею”.

Її онук рятується в Польщі.

Передісторія

Літня жінка Анна Іванова в селі на Харківщині вийшла з прапором СРСР до українських військових, прийнявши їх за російську армію. При цьому український воїн дав їй харчів та забрав прапор. Їхня розмова потрапили на відео.

Російська пропаганда створила з Анни Іванової міфічний образ – нібито “бабушка” представляє бажання “пересічних українців” возз’єднатися з “братнім народом”, як у радянські часи, і чекає російських “визволителів”.

У російських містах та на окупованих територіях почали малювати графіті з Івановою, яка тримає радянський прапор, встановлювати дешеві статуї на її честь тощо.
Зокрема, 3 травня в російському Бєлгороді встановили пам’ятник “бабусі з прапором СРСР”, але вже 4 травня його прибрали.

При цьому пропагандисти розповідали, буцімто бабця мешкає в селі Дмитрівка на Київщині, а невдовзі після звільнення села українськими підрозділами син забрав і вивіз її в Росію. Поширювалися чутки, що родичі забрали її в Барнаул, у Сибір.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 71 – 05.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна