Мер Конотопа заборонив діяльність Московського патріархату в місті

Міський голова Конотопа Сумської області Артем Семеніхін видав розпорядження про заборону діяльності Московського патріархату на території міста.

Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці в середу, 4 травня, передає “Духовний фронт”.

“Заборонити на території Конотопської міської ради діяльність Української Православної Церкви Московського Патріархату, як такої, що несе загрозу національній безпеці України. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою”, – йдеться в розпорядженні міського голови.

Мер посилається на статтю 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та Закон України “Про правовий режим воєнного стану”.

“Між ворогом і його агентом немає різниці. А у випадку моспархату це є два в одному. Тому я прийняв рішення заборонити на території мого міста діяльність цієї агентурної мережі ФСБ”, – прокоментував Семеніхін своє рішення, оприлюднивши фотокопію розпорядження.

Читайте також:
Міськрада Батурина ініціювала розірвання договору з “УПЦ МП” про оренду Воскресенського храму, де похований гетьман Розумовський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна