Понад 150 маріупольців із “Азовсталі” прибули до Запоріжжя. ВІДЕО

До Запоріжжя прибули 156 цивільних, яких евакуювали 1 травня з території маріупольського заводу “Азовсталь”.

Про це вдень у вівторок, 3 травня, інформує “Українська правда”.

Маріупольці прибули до Запоріжжя на п’ятьох евакуаційних автобусах.

Вони розповіли журналістам, що 2 травня автобуси чекали перевірки з боку окупантів у Мангуші поблизу Маріуполя. Близько 8 ранку 3 травня колона рушила в напрямку Запоріжжя.

У місті їх зустріли волонтери, співробітники міжнародних організацій, зокрема ООН та віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук.

Евакуйованим надали належне харчування і питну воду.

“З полегшенням підтверджую, що операція з безпечного проходу з Маріуполя успішно завершена. Думаю про всіх тих, хто лишився в пастці. Ми робитимемо все можливе, аби їм допомогти”, – повідомила координаторка ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

Вона зазначила, що їхала в автобусах разом із маріупольцями, яких зуміли успішно вивезти з блокадного міста 1 травня. Люди розповіли їй деталі перебування в бункерах “Азовсталі”, які Лубрані порівняла з “пеклом”.

Читайте також:
Ворожі танки, бронетехніка і десант із катерів: оборонці Маріуполя розповіли про штурм “Азовсталі”, що триває зараз. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна