У Конгресі США планують профінансувати допомогу Україні конфіскованими грішми російських олігархів

У Конгресі США планують використати кошти, вкрадені російськими олігархами, для покриття безпекової підтримки для ЗС України у війні проти РФ.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це 1 травня заявив лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер.

На брифінгу в Нью-Йорку Шумер повідомив, що Конгрес працюватиме над пошуком джерел фінансування нового пакету допомогу США Україні в розмірі $33 млрд, про який попросив президент Байден. Для цього планується конфіскувати активи російських олігархів.

“Нам потрібні всі активи, які ми можемо об’єднати, щоб надати Україні необхідну допомогу”, – цитує Шумера Reuters.

Сенатор пояснив, що Конгрес невдовзі ухвалить законопроєкт, який спростить процес конфіскації майна, яке належить олігархам у Сполучених Штатах. Для цього законодавці дозволять прискорити розгляд справ про конфіскацію у федеральному суді.

Також парламент США визнає кримінальним злочином свідоме володіння доходами, отриманими від корупційних операцій з російським урядом.

“Настав час для російських олігархів, які потрапили під санкції, понести відповідальність за отримані ними неправомірно кошти”, – сказав Шумер.

Читайте також:
Байден надіслав Конгресу новий запит на $33 млрд для підтримки України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна