Окупанти вдарили по польовому шпиталю в Маріуполі: завалилася операційна, є загиблі військові. ВІДЕО

доповнено

Окупанти вночі вдарили по польовому шпиталю на заводі “Азовсталь” у Маріуполі, унаслідок чого завалилася операційна; серед поранених військових є загиблі та вже вдруге постраждалі.

Про це повідомив полк “Азов” у четвер, 28 квітня.

Зазначається, що цілу ніч на військовий польовий шпиталь у будівлях заводу “Азовсталь”, де перебувають поранені захисники, росіяни масово скидали багатотонні авіабомби, здатні пробити будь-які бетонні захисні споруди. Потім, уже завдавши руйнувань, продовжували нещадно обстрілювати руїни з корабельної артилерії.

“Серед вже поранених військовослужбовців є загиблі, наново поранені і контужені. Через ворожу атаку частина приміщення завалилася – зокрема операційна, що унеможливлює тепер допомагати нашим воїнам навіть в тих умовах, що були раніше”, – йдеться в повідомленні. 

В “Азові” нагадали, що Женевська конвенція гарантує захист стаціонарних та пересувних  медичних установ, на них не мають здійснюватися напади.

“Захистом мають користуватися поранені та хворі, незалежно від того чи вони є цивільними, чи військовими особами (комбатантами). Пораненим мають надавати необхідну допомогу без будь-якої дискримінації. Закликаємо міжнародні організації з захисту прав людини відреагувати на те, що росія продовжує намагатися знищити навіть тих захисників Маріуполя, що вже не можуть тримати в руках зброю!” – наголосили в полку Нацгвардії.

“Азов” показав відео, яке було знято одразу після обстрілу. На кадрах видно, як відкопують завалених загиблих військових, що перебували в шпиталі з важкими пораненнями, та надають першу домедичну допомогу постраждалим.

Унаслідок обстрілу шпиталю загинув щонайменше один військовослужбовець та ще близько ста поранених раніше бійців отримали чергові контузії. Про це повідомив начальник пресслужби полку “Азов” Орест, пише “Українська правда”.

“Унаслідок обстрілу стався обвал частини приміщення, було завалено операційну. Заручниками стали більше 500 поранених та лікарів. Обстріл був цілеспрямований, саме на польовий шпиталь… Поранені просто перебували в напівзруйнованому сховищі та нічого не могли зробити з пожежею, яка здійнялася внаслідок обстрілу. Під завалами було поховано як мінімум одного пораненого. Бійці отримали нові поранення та чергові контузії”, – повідомив Орест.

Читайте також:
“Операції в середньовічних умовах”: як виживає український польовий шпиталь в оточеному Маріуполі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна