Начальник генштабу ЗС РФ Герасимов прибув в Україну й особисто керуватиме наступом росіян під Ізюмом, – ЗМІ

Начальник генерального штабу російської армії Валерій Герасимов особисто прибув до Ізюмського району Харківської області, де особисто керуватиме наступом росіян.

Про це в середу, 27 квітня, повідомило з посиланням на власні джерела українське мілітарне видання Defense Express.

Зазначається, що Герасимов начебто уже прибув на пункт управління ЗС РФ, що розташований у районі міста Ізюм.

“Раз особисто Герасимов прибув командувати операцією не стратегічного, а оперативно-тактичного рівня, значить у Кремля провалився задум по створенню єдиної вертикалі командування силами, що ведуть війну проти України, котру мав очолювати “політичний призначенець” генерал армії та командувач Південним ВО Алєксандр Дворніков”, – пише видання.

Редактор Defense Express Сергій Згурець у коментарі “Еспресо” пояснив, що приїзд Герасимова під Ізюм є надзвичайно важливим.

З його слів, на вузькому напрямку Ізюма сконцентровано 25 батальйонно-тактичних груп. Це четверта частина усіх військ, які сьогодні підтягнуті на територію України.
Для порівняння: під час наступу на Київ у росіян було всього 17 БТГр на значно ширшому фронті.

“Виникає питання: що у нас? Насправді потенціал наших Збройних сил дозволяє захиститися від цих наступів, тому що немає різко вираженої кількісної переваги й за рахунок наших резервів, які можуть бути перекинуті достатньо швидко, у нас є всі підстави для того, аби надавати по зубах російським оркам і зірвати ці плани. Але Герасимов приїхав, і його колега – командувач північним округом Олександр Дворніков так само готується до бойових дій. Ми очікуємо найближчим часом розгортання широкомасштабних дій”, – пише Згурець.

Читайте також:
Ворог посилено атакує під Ізюмом на покращує тактичне положення в районі Лимана, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.