В Ізраїлі скасували парад на 9 травня

Міністр алії та інтеграції Пніна Тамано-Шата повідомила в ефірі радіостанції “Кан Река”, що щорічний офіційний парад ветеранів 9 травня не відбудеться.

Про це повідомляє портал “Новини Ізраїлю” у середу, 27 квітня.

Тамано-Шата заявила, що їй відомо про “нинішню делікатну ситуацію” і що на традиційній церемонії на Горі Герцля цього року основну увагу буде приділено внеску євреїв-ветеранів у перемогу над нацистською Німеччиною.

Міністр наголосила, що рішення про скасування параду та характер церемонії ухвалено разом із ізраїльськими організаціями ветеранів Другої світової війни.

Напередодні посольство України повідомило у фейсбуці, що за підсумками зустрічі між послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком та Пніною Тамано-Шата “міністр повідомила, що, незважаючи на традицію попередніх років, цьогоріч прийнято рішення утриматись від громадських заходів та маршів на 9 травня з огляду на російську агресію проти України”.

Раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук звернувся до ізраїльської влади із проханням перенести офіційні заходи на честь Дня перемоги з 9 на 8 травня.

Водночас уже надійшли заяви про низку приватних ініціатив, покликаних відзначити День перемоги. Наприклад, 7 травня група ініціативних ізраїльтян має намір провести “Автопробіг Перемоги”.

Читайте також:
Ізраїль надає Україні шоломи та бронежилети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна