Окупанти змушують персонал Запорізької АЕС повісити на станції портрет Путіна

Російські окупанти змушують персонал Запорізької АЕС повісити портрет президент РФ Володимира Путіна та взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня.

Про це у середу, 27 квітня, в ефірі всеукраїнського марафону сказав глава “Енергоатому” Петро Котін.

“Загарбники носяться зі сакральною подією – організацією 9 травня зі своїми стрічками колорадськими та змушують повісити портрет Путіна на станції, щоб всі ходили і плювали на цей портрет, я думаю”, – сказав Котін.

Він також додав, що зараз є зв’язок з ЗАЕС. Технічно “Енергоатом” продовжує керувати роботою станції і відповідати за безпеку там як оператор.

“Ми не можемо гарантувати зараз всі ті зобов’язання, що в нас є як у оператора стосовно ядерного матеріалу, який є на ЗАЕС. Фізична безпека об’єкта порушена. Там перебувають російські загарбники. Персонал АЕС має погоджувати всі свої дії з командиром загарбників, а їх там дуже багато – до 500 солдатів і важка техніка також є на станції. Чого не повинно взагалі бути та цивільному ядерному об’єктові”, – наголосив Котін.

Він вкотре наголосив, що в адміністрації “Енергоатому” занепокоєні тим, що останнім часом почали фіксувати прольоти російських крилатих ракет на низькій відстані над ЗАЕС.

Читайте також:
У Росії створили портрет Путіна з вирваних зубів та виставили на аукціон. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна