Британія закликає союзників відправити в Україну військові літаки

Велика Британія та інші західні держави повинні надати Україні військові літаки в рамках довгострокової військової підтримки.

З таким закликом виступить міністр закордонних справ Ліз Трасс у програмній зовнішньополітичній промові в четвер, інформує ВВС удень в середу, 27 квітня.

Текст промови напередодні оприлюднило міністерство закордонних справ країни.

Трасс у виступі закличе подвоїти підтримку українських збройних сил.

“Ми не можемо заспокоюватися – доля України залишається на волосині”, – заявить вона.

“Давайте прояснимо: якщо Путін доб’ється успіху, по всій Європі будуть незліченні страждання і жахливі наслідки для всієї земної кулі. Ми більше ніколи не відчуватимемо себе в безпеці. Тому ми маємо бути готові до довгострокової перспективи та подвоїти нашу підтримку України. Важке озброєння, танки, літаки – глибоко занурюємося в наші запаси, нарощуємо виробництво. Ми маємо зробити все це”, – заявить глава МЗС Британії.

Архітектура глобальної безпеки, “яка була розроблена, щоб гарантувати мир та процвітання, підвела Україну”, і тепер потрібен “новий підхід”, скаже Трасс.

Читайте також:
Україна зберігає контроль над більшістю свого авіапростору, – розвідка Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна