Австралія передала Україні гаубиці M777 та боєприпаси до них

Міністерство оборони Австралії надіслало Україні шість буксованих гаубиць калібру 155 мм та відповідні боєприпаси до цих артилерійських систем. 

Про це у середу, 27 квітня, повідомляє видання Defense Brief.

Вказано, що напередодні на авіабазі Королівських ВПС Австралії гаубиці були завантажені на військово-транспортний літак C-17A Globemaster III та відправлені.

“Уряд країни й надалі шукатиме можливості для надання подальшої оперативної військової допомоги там, де він зможе оперативно надати необхідні можливості Збройним Силам України”, – заявив прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

Австралія відправляє гаубиці в Україну після того, як раніше передала Україні 20 захищених машин Bushmaster та протитанкове озброєння й боєприпаси.

Також було передано інше військове спорядження, пайки, медичне забезпечення та фінансові внески до цільового фонду НАТО для України, що є також частиною допомоги Австралії, яка зараз становить 225 мільйонів австралійських доларів.

Довідково:
М777 – це гаубиця 155-мм калібру з ручним заряджанням та скорострільністю до п’яти пострілів за хвилину.
Залежно від типу використовуваного снаряда, гаубиця має дальність стрільби від 24 до 30 кілометрів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна