На базі Рамштайн розпочалася історична зустріч щодо озброєння України. Присутні понад 40 країн

У Німеччині розпочалося “історичне” засідання міжнародної Консультативної групи з питань оборони України, яку скликав міністр оборони США Ллойд Остін.

Засідання відбувається у вівторок, 26 квітня, у Рамштайні (Німеччина) на авіабазі США, пише “Інтерфакс”.

У ньому беруть участь керівники оборонних відомств більше ніж 40 країн світу, повідомив, відкриваючи захід, головуючий Остін.

У засіданні також бере участь міністр оборони України Олексій Резніков. Позаду головуючого встановлено прапори США та України.

“Я радий бути сьогодні тут із усіма вами. Дякую вам усім, що так швидко зібралися на це історичне засідання Консультативної групи з питань оборони України. Це є надзвичайні збори з більше ніж сорока країнами, представленими сьогодні тут. Ми тут, щоб допомогти Україні перемогти у битві проти російського необґрунтованого вторгнення та будувати українську оборону для викликів завтрашнього дня”, – сказав Остін.

Він нагадав присутнім, що прибув сюди безпосередньо після візиту до Києва з держсекретарем Блінкеном, під час якого у нього відбулося “продуктивне обговорення з президентом Зеленським та його командою щодо підтримки, яку ми надаємо, спроможностей, яких потребує Україна, а також потреб, які змінюються у зв’язку зі зміною ситуації на Донбасі та на півдні”.

“Цей візит лише наголосив на терміновості, яку ми всі розділяємо. Я хочу, щоб ця група сьогодні розійшлася із загальним та прозорим розумінням середньострокових потреб України у сфері безпеки, бо ми продовжуватимемо робити все, щоб на них відповісти. Наявний координаційний механізм може стати навіть іще сильнішим з вашою допомогою, і ми зможемо зробити більше з нашими оборонними виробничими основами, щоб продовжувати допомагати Україні захистити себе навіть у кращий спосіб”, – пояснив держсек.

Читайте також:
Перші американські 155-мм гаубиці – вже в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна