Білоруські добровольці ЗСУ отримали спеціальні міномети калібру 60 мм

Білоруський підрозділ захисників України отримав на озброєння спеціальні міномети українського виробництва калібру 60 мм.

Про це телеграм-канал добровольчого Батальйону Кастуся Каліновського повідомив 20 квітня.

“Кожная хвіліна цішы, нават на баявых рубяжах – выкарыстоўваецца для актыўнага асваеньня новай зброі. Напрыклад, 60-мм мінамётаў, якія нашыя хлопцы асвоілі хутка”, – ідеться в підписі до відео на каналі білоруських добровольців Сил оборони України.

Ідеться про українські міномети КБА-118 калібру 60 мм – меншого за всі наявні на озброєнні ЗСУ.

Цей міномет розроблений Державним підприємством “Конструкторське бюро “Артилерійське озброєння” та призначений для знищення живої сили супротивника і техніки, розташованої в укриттях або окопах.
КБА-118 вже кілька років стоїть на озброєнні різних українських спецпідрозділів. Зокрема, у 2017 році 60-мм міномети отримали Сили спеціальних операцій ЗС України, нагадує “Мілітарний“.

Читайте також:
“Тур давно зрозумів важливість битви за Україну”.
Яким був білорус Олексій Скобля, що поліг у бою під Києвом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна