Ракетний обстріл Одеси: вибухи й пожежа, є загиблі. ВІДЕО

доповнено

В Одесі та області після повітряної тривоги повідомляють про ракетні удари росіян та влучання в об’єкти інфраструктури, є загиблі.

“О 13:20 в Одесі та області оголосили повітряну тривогу. За десять хвилин містяни чули вибухи. Після чого з’явилася інформація щодо пошкодження житлового будинку”, – інформує “Суспільне” вдень у суботу, 23 квітня.

У місцевих каналах оприлюднили відео з польотом крилатої ракети росіян:

Після 15-ї з ОК “Південь” повідомили, що “є влучання в об’єкти інфраструктури”.

Близько 16-ї радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що у дворі житлового будинку, що потрапив під ракетний удар, загинув чоловік. Він перебував у машині, яка спалахнула.

Депутат Одеської міськради Петро Обухов о 16:35 в ефірі “Прямого каналу” повідомив про трьох загиблих.

Уламки однієї зі збитих ракет впали на територію цвинтаря. В результаті одна людина отримала легкі поранення, повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко.

За даними “Думської“, росіяни випустили щонайменше шість крилатих ракет по Одесі. Жителі міста чули вибухи у різних районах. Це були як прильоти, і відльоти нашого ППО.

Відомо, що кілька ракет вдалося збити. Містяни бачили вибухи в небі й падіння уламків.

Але як мінімум одна ракета впала та вибухнула. В одному із густонаселених районів почалася пожежа у житловому будинку.

Очевидно, прилетіли ракети “повітря-земля” Х-101, пише “Думська”. Такі зазвичай випускають стратегічні бомбардувальники Ту-95 та Ту-160.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на обстріл Одеси так: “Єдина мета російських ракетних ударів по Одесі – терор. Росія має бути визнана державою-спонсором тероризму і ставлення до неї має бути відповідним. Ані бізнесу, ані контактів, ані культурних проектів. Нам потрібна стіна між цивілізацією та варварами, які обстрілюють мирні міста ракетами”.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 59 – 23.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна