На Київщині поліція виявила тіла 1084 мирних мешканців, більшість – застрелені

У Київській області правоохоронці вже виявили тіла 1084 цивільних громадян, три чверті цих людей були вбиті зі стрілецької зброї. Понад 300 тіл загиблих наразі не ідентифіковано.

Про це вранці в п’яницю, 22 квітня, повідомив  начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов в ефірі всеукраїнського марафону.

За його даними, зокрема у Бородянці вже знайшли більш як 80 тіл, які були оглянуті слідчими і направлені до судово-медичних установ для встановлення причин їхньої смерті.

При цьому, як зазначив Нєбитов, це – далеко не остаточна цифра, бо розбір рятувальниками завалів продовжується, і там знаходять ще тіла.

“Люди повертаються до своїх домівок, і не тільки до Бородянки, а й до сіл, які розташовані поряд і, на жаль, виявляють такі жахливі знахідки – поховання людей, яких ховали просто наспіх після того, як окупанти їх розстріляли з автоматичної зброї або вони були вбиті внаслідок бойових дій. Їх просто тимчасово поховали, і наразі слідчі разом з експертами проводять ексгумацію і досліджують ці тіла”, – заявив Нєбитов.

Голова обласної поліції закликав українців не чекати і повідомляти інформацію про своїх знайомих та близьких, які зникли безвісти й не виходять на зв’язок, передусім на спецлінію 102.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 58 – 22.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна