За добу в окупацію потрапили ще 42 населені пункти

За добу в Україні до числа окупованих додалося 42 населених пункти.

Як передає “Новинарня“, про це розповіла радниця заступника керівника офісу президента Олена Симоненко в ефірі національного телемарафону.

“Не дуже класна сьогодні математика в нас. За останню добу додалося 42 населені пункти, які потрапили під окупацію. За рахунок Донецької області”, – сказала Симоненко.

За її словами, йдеться про райони, де відбуваються “жорсткі воєнні дії”, і ці населені пункти можуть бути звільнені ЗСУ найближчим часом.

Симоненко зазначила, що станом на сьогодні більше як 3500 населених пунктів України перебувають в окупації – це близько 30% території областей, де відбуваються чи відбувалися бойові дії (мається на увазі частка від загальної кількості 11550 населених пунктів у Донецькій, Луганській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях).

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 57 – 21.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна