Статус ВПО тепер можна отримати в “Дії”, – Федоров

У додатку “Дія” запустили комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб – оформлення статусу ВПО та отримання виплати від держави.

Про це вдень у вівторок, 19 квітня, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Запустили комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб. Люди, які змушені були покинути свій дім і переїхали в межах України через повномасштабне вторгнення РФ, можуть оформити статус ВПО у “Дії” та отримати виплату від держави – для себе і своїх дітей.

Ви можете отримувати щомісяця 2 000 грн на себе та 3 000 грн на кожну вашу дитину. Гроші можна отримати на картку єПідтримка та витратити на будь-що (або ж зняти готівку)”, – сказав він.

Федоров вказав на важливий нюанс: послуга в додатку “Дія” стосується тільки тих людей, які зараз перебувають в Україні та тих, хто досі не мав статусу ВПО.

Трохи згодом зʼявиться можливість податися на допомогу для всіх переселенців.

Щоб скористатись послугою потрібно оновити застосунок “Дія”.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 55 – 19.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна