У захопленому Генічеську окупанти встановили пам’ятник Леніну

У захопленому російськими військами місті Генічеськ, що на Херсонщині, колаборанти встановили пам’ятник російському революціонеру Володимиру Леніну.

Відповідне фото опублікував на сторінці у ФБ колаборант Геннадій Малюков у понеділок, 18 квітня.

“Пам’ятник Іллічу встановлено”, – написав він.

Колаборат також виклав у мережу фото пам’ятника. Варто зазначити, що це не той Ленін, який стояв у Генічеську раніше.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у Facebook зазначив, що окупанти “на Херсонщині продовжують свої експерименти з переміщення у минуле”, повертаючи червоні прапори і пам’ятники радянської доби.

Він акцентував, що все це відбувається на тлі “посилення загарбниками гуманітарної кризи, жорсткого придушення інакодумства та прояву громадянської позиції”.

“15 хвилин тому в українському місті Генічеськ окупанти встановили раніше акуратно знятий пам’ятник Леніну. Тепер, думаю, не буде волань про “мистецьку цінність”, “відповідальне зберігання” тоталітарних та російських монументів. Росія сама кагбе каже: не знищите – відновимо. Пушкіним приготуватися. Не ми почали цю війну”, – написав на ФБ історик та журналіст Вахтанг Кіпіані.

Читайте також:
У Генічеську росіяни затримали місцевого депутата від “Слуги народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна