Банкова пропонує меморіалізувати ірпінський міст

Центральна влада пропонує створити меморіал на місці зруйнованого мосту в селищі Романівка на околиці Ірпеня, через який відбувалася евакуація людей з окупованого росіянами міста в бік Києва.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 16 квітня.

“…Також обговорили й питання меморіалізації того, що українці пережили під час цієї війни. Обговорили, як зберегти частинки цього досвіду, щоб він завжди нагадував усім поколінням наших людей, від якої жорстокої й безглуздої навали Україна змогла відбитися”, – сказав глава держави.

“Як один з прикладів, готується проект меморіального комплексу, який розповість історію зруйнованого мосту в Київській області, який з’єднував Ірпінь та Бучу з Києвом. Історію людей, які рятувалися цим мостом та цією дорогою в Київ від російських загарбників”, – заявив Зеленський.

Читайте також:
Російські загарбники в Ірпені вбили документаліста Times

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна