ЗМІ ідентифікували російське подружжя, яке обговорювало ґвалтування українок. Окупант вже поранений

Українські журналісти ідентифікували подружжя, яке в телефонній розмові обговорювало зґвалтування українок чоловіком – російським солдатом. Антигерої – 27-річний Роман Биковський та його дружина Ольга Биковська, у дівоцтві Пінясова. Обоє – родом з Орловської області РФ.

Про це йдеться у розслідуванні “Схем”, котре оприлюднили у п’ятницю, 15 квітня.

У минулому Роман строковик Росгвардії, служив у полку, який брав участь в окупації Криму Росією. З початком повномасштабного військового вторгнення РФ знову поїхав до України, цього разу на Херсонщину, і перебував там у момент розмови з дружиною. Ольга виховує їхню дитину в окупованому Криму.

Від джерел в українських правоохоронних органах журналістам стали відомі російські телефонні номери співрозмовників, що й дозволило їх ідентифікувати.

Колаж: Радіо Свобода

Сторінка Романа закрита, а от його дружина ще донедавна активно користувалась соцмережею, проте 13 квітня видалила сторінку.

За інформацією журналістів, Биковський як мінімум у 2016 році служив у військах нацгвардії РФ, що в системі МВС (росгвардія). Окупант не полишив військову справу, і його родина перебралася до окупованого Криму орієнтовно з 2018 року.

Журналісти зателефонували Биковському. Він стверджує, що на записі не його голос. “При цьому його голос такий же, як на “плівках” правоохоронців“, – вказують автори розслідування.

Голос Ольги Биковської також повністю збігається з голосом на опублікованому українською спецслужбою аудіозаписі. Вона підтвердила, що її чоловік перебуває у Севастополі та лікується у шпиталі після поранення.

Нагадаємо, Ольга, яка залишається вдома з дитиною, рекомендувала чоловікові ґвалтувати українських жінок на Херсонщині, але “главное – предохраняться”.

Читайте також:
“Главное – предохраняйся”: дружини окупантів закликають ґвалтувати українських жінок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна