Росіяни обстріляли прикордонну територію на Чернігівщині

Близько полудня російські військові обстріляли з боку РФ українську територію поблизу села Грем’яч Новгород-Сіверського району Чернігівської області, де розташований прикордонний пункт пропуску.

Цю інформацію в середу, 13 квітня, поширює “Суспільне” з посиланням на начальника районної військової адміністрації Андрія Анікієнка.

За його словами, постріли були з погарського напрямку (Погар – селище з боку Росії по інший бік від автомобільного пункту пропуску, який зараз закритий). Стріляли з гранатометів та автоматів Калашникова.

“Це була хаотична стрільба з боку Російської Федерації в нашому напрямку. Постраждалих немає. Наші не відповідали. Було декілька пострілів з АК і декілька – з гранатометів. Це була стрілянина в нікуди. Це не було цілеспрямовано по прикордонному пункту. Наші хлопці чули, але не зрозуміли, куди вони стріляли, по чому вони стріляли”, – розповів Анікієнко.

Така стрілянина відбулася вперше відтоді, як російські війська відступили з території Чернігівщини (4-5 квітня).

“Можливо, вони брязкають зброєю, щоб налякати, щоб показати, що вони там є все ж таки. Просто показують свою присутність, що там хтось є, і якісь процеси відбуваються”, – сказав голова РВА.

Читайте також:
На трасі Київ-Чернігів на міні підірвалося цивільне авто, водій загинув

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна