Рада ЄС збільшила обсяг військової допомоги Україні до €1,5 млрд

Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення військової допомоги для України на 500 мільйонів євро, довівши таким чином загальну суму, що виділяється для оборонних потреб України в межах Європейського фонду миру, до 1,5 мільярда євро.

Як передає “Новинарня“, про це вдень у середу, повідомила пресслужба Євроради.

“Враховуючи ці 500 мільйонів євро, ЄС виділив загалом 1,5 мільярда євро на підтримку поставок військової техніки Збройним силам України від держав-членів ЄС. Наступні тижні будуть вирішальними. Оскільки Росія готується до наступу на сході України, дуже важливо, щоб ми продовжували та посилювали нашу військову підтримку Україні, щоб захистити її територію та населення та запобігти подальшим стражданням”, – сказав високий представник ЄС із зовнішніх справ Жозеп Боррель.

Зазначається, що погоджені допоміжні заходи дадуть змогу фінансувати поставки обладнання, захисного спорядження, наборів для надання першої медичної допомоги та пального, а також військове обладнання і платформи для летального озброєння оборонного призначення.

Термін дії фінансової програми продовжений на 24 місяці.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 49 – 13.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна