Президент підписав закон про 100% гарантії депозитів на час війни

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який запроваджує повну гарантію повернення банківських вкладів у разі виведення банку з ринку протягом дії воєнного стану і трьох місяців опісля.

Про це вдень в вівторок, 12 квітня, повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Через три місяці після завершення воєнного стану гарантована державою сума обмежуватимуться 600 тисячами гривень, що означає її підвищення втричі з нинішніх 200 тис. грн.

Крім того, законом передбачається вирішення проблеми реструктуризації боргових зобов’язань Фонду гарантування вкладів фізичних осіб перед Міністерством фінансів, а також передбачається, що “Ощадбанк” стане учасником системи гарантування вкладів фізичних осіб з дня набрання ним чинності.

“Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім положень стосовно суми відшкодування коштів за вкладами у розмірі не менше 600 тисяч гривень, які набирають чинності через три місяці з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану в Україні”, – зазначив Гетманцев.

Читайте також:
МВФ відкриває спецрахунок для коштів країн-донорів на допомогу Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна