Японія висилає російських дипломатів та оголошує нові санкції проти РФ

Японія видворить вісьмох російських дипломатів та працівників торговельного представництва; Токіо продовжує співпрацю зі Сполученими Штатами та європейськими країнами, щоб посилити тиск на РФ.

Про це повідомляє у п’ятницю, 8 квітня. МЗС Японії, передає Kyodo News.

Як зазначається, заступник міністра закордонних справ Японії Такео Морі викликав посла РФ Михайла Галузіна і повідомив йому про рішення Токіо, посилаючись на останні повідомлення про вбивство мирних жителів в Україні, повідомила на пресконференції речниця міністерства.

«З огляду на таку ситуацію, ми попросимо вісім дипломатів російського посольства та працівників торгового представництва покинути країну», – сказала речниця.

Водночас наголошується, що до їх числа Галузін не входить.

Крім того, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда оголосив у п’ятницю про запровадження нового пакета санкцій проти РФ – заборону імпорту вугілля та горілки, заморожування активів Сбербанку та Альфа-банку та призупинення нових інвестицій.

Кісіда зазначив, що санкційний список складатиметься з п’яти пунктів і є частиною зусиль Японії щодо посилення економічного та дипломатичного тиску на Росію.
Зазначається, що уряд розширить коло осіб, які підлягають заморожуванню активів у Японії, до приблизно 550 із нинішніх 400, включаючи президента росії володимира путіна та його підлеглих.

“Росія неодноразово порушувала міжнародне гуманітарне право, вбиваючи мирних жителів і атакуючи атомні електростанції. Ми будемо впроваджувати потужні санкції, щоб зупинити подальшу ескалацію, якнайшвидше реалізувати припинення вогню і припинити вторгнення”, – сказав Кісіда.

За його словами, щоб притягнути росію до відповідальності за її “жорстокі та нелюдські” дії, Японія підтримує розслідування Міжнародного кримінального суду щодо агресії проти України.

Читайте також:
Після війни й розвалу Росії Японія забере Курильські острови, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна