Радник мера Маріуполя назвав райони міста, які контролює українська армія

Російська пропаганда бреше, коли заявляє про взяття під контроль Маріуполя. Збройні сили України контролюють більшу частину території міста.

Про це заявив радник мера міста Петро Андрющенко в п’ятницю, 8 квітня.

“…Під українським контролем залишаються Приморський район, частина Лівобережного в районі “Азовсталі”, узбережжя від “Азовсталі” до порту, сам Порт і власне території (включаючи навколо) заводів. Навіть за площею це більша частина міста”, – написав Андрющенко в телеграмі.

Також він зазначив, що окупанти контролюють не весь центр Маріуполя, хоча й заявляють про це.

“Росіяни другий день поспіль поширюють ту саму новину, що вони взяли під контроль місто. Іноді уточнюючи, що взяли під контроль все ж таки центр. Це не відповідає дійсності. Для загального розуміння, фактично вони просунулись в контролі на один квартал і відносно контролюють територію в районі знищеного драмтеатру. Саме в цьому квадраті розташовано будівлі евакуйованих облпрокуратури та СБУ. Назвати це контролем “центру міста” – російське перебільшення”, – пояснив Андрющенко.

Він додав, що на доказ відсутності контролю РФ за центром Маріуполя “можна подивитись і на інтерв’ю гауляйтера Костянтина “Трупожера” Іващенка, і на місця “виборів” і діяльності колаборантів та окупантів. Це все знаходиться далеко від центру, та, скоріш, це можна назвати околицями міста”, – зазначив радник міського голови.

“Тому не віримо і не фантазуємо. Маріуполь був, є і буде українським містом”, – додав він.

Нагадаємо, Маріуполь перебуває в блокаді з початку березня. У місті відбуваються вуличні бої. Росіяни зайшли в деякі райони Маріуполя. Окупанти і їхні поплічники “призначили” свого мера-колабораціоніста – місцевого депутата від “ОПЗЖ” Костянтина Іващенка.

Читайте також:
“Нам не потрібні нові Фермопіли, врятуйте Маріуполь”: Зеленський виступив у парламенті Греції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна