На Запоріжжі війська РФ захопили автобуси для евакуації, – ОВА

Військові Російської Федерації зупинили українську колону з гуманітарною допомогою, яка прямувала із Запоріжжя у бік Мелітополя, і вилучили автобуси для евакуації.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає “Радіо Свобода” вранці в п’ятницю, 8 квітня.

“Інформація про колону автобусів, які їхали у місто Мелітополь з гуманітарною допомогою. Потім ми чекали на них з евакуйованими людьми. Водіям сказали пересісти в один автобус і повертатися назад. Решту автобусів рашисти конфіскували”, – повідомив Старух.

Інформацію про вилучення військами РФ транспорту для евакуації підтверджує і мер Мелітополя Іван Федоров. Він також зазначив, що, окрім транспорту, російські військові забрали весь гуманітарний вантаж, в якому були ліки для важкохворих, продукти і засоби гігієни.

Напередодні, 7 квітня, до окупованого РФ Мелітополя із Запоріжжя було направлено гуманітарну колону. До її складу, за даними Запорізької ОВА, входило 9 автобусів, що на зворотньому шляху мали евакуювати жителів Мелітополя.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 44 – 08.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна