Українські військові в Маріуполі врятували екіпаж цивільного судна, яке обстріляли росіяни. Борт згорів

Українські військові в Маріуполі врятували екіпаж цивільного судна, яке обстріляли росіяни. Борт згорів.

Про це розповів моторист цього судна, якого врятували бійці полку “Азов”. Його свідчення опубліковані в телеграм-каналі “Азов-Маріуполь” у вівторок, 5 квітня.

“Ми прийшли в Маріуполь 23 числа, і досі перебували під обстрілами РФ. Вчора ракета потрапила в машинне відділення. Я не встиг вийти. Мені капітан викликав допомогу, і українські солдати взяли до себе й надали першу допомогу. Всі евакуювалися повністю з судна. Пароплав згорів”, – говорить він.

“Ворожим вогнем російських військ з моря обстріляне цивільне судно під прапором Домінікани, що перебувало біля одного з причалів. Одного з членів екіпажу було поранено, допомогу екіпажу і постраждалому надали бійці полку “Азов”. В результаті обстрілу судно спалахнуло і тоне, в той час, як ворог продовжує обстріл, унеможливлюючи гасіння пожежі”, – повідомили в полку.

ДОПОВНЕНО. За даними “Новинарні“, йдеться про судно “Азбург”. 12 членів його екіпажу – громадяни України.

Окрім цього у заблокованому маріупольському порту також знаходяться два судна з Мальти та судно з Ямайки і Ліберії. На одному з суден є громадяни Туреччини.

Читайте також:
У порту Маріуполя тоне цивільне судно, яке обстріляли росіяни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна