Червоний Хрест не має доступу до українських військових, які потрапили у полон окупантів

Міжнародний комітет Червоного Хреста не має доступу до українських військових, які потрапили у полон російських окупантів.

Про це в інтерв’ю “Українській правді. Життя” розповів представник МКЧХ в Києві Герард Понтрандольфі.

За його словами, організація наразі отримала лише списки військовополонених з обох сторін, однак доступу до них не має.  

“Ми отримали списки, що є обов’язковим в рамках міжнародного гуманітарного права. Ми хочемо мати доступ до цих людей. І у нас є прогрес. Але якщо ви запитаєте мене, чи є нас доступ до обох сторін – ні. Вони – люди, і ми повинні мати можливість відвідати їх. Надіслати мені папірці з іменами – добрий початок, але цього недостатньо”, – наголосив Понтрандольфі.

Представник МКЧХ в Києві також розповів про перспективи отримати доступ до військовополонених з української та російської сторін:

“Дві сторони сказали, що ми маємо можливість їх побачити. Але я не вірю словам. Я вірю у факти. Їм потрібно надати доступ до цих людей”.

Читайте також:
86 українських військових вже в безпеці: на Запоріжжі відбувся обмін полоненими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.