У полоні перебувають 11 голів місцевих громад, – Верещук

У полоні окупантів перебувають 11 голів місцевих громад із шести областей.

Про це вранці в неділю, 3 квітня, повідомила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

“Станом на сьогодні в полоні перебувають 11 голів місцевих громад з Київської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Донецької областей. Ми інформуємо про них, як і про інших зниклих цивільних громадян, всі можливі організації (МКЧХ, ООН тощо) та вимагаємо від всіх зробити все можливе для повернення наших цивільних, священників, мерів міст, журналістів й активістів. Ми боремося за них та закликаємо робити це інших”, – заявила Верещук.

Вона також нагадала, що вчора після звільнення від окупантів території Київської області стало відомо про вбивство старости села Мотижин Ольги Сухенко.

“На жаль, вона була вбита в полоні російськими нелюдами. Це є військовим злочином. Винні будуть обов’язково покарані відповідно до міжнародного гуманітарного права”, – заявила віцепрем’єрка.

Читайте також:
“Нова Сребрениця”:
у звільнених від росіян містах і селах Київщини виявлено десятки тіл закатованих мирних мешканців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна