На Харківщині воїни 93 омбр розбили ворожу колону з машиною від ТОС-1А “Солнцепек”. ФОТО

У Харківській області українській захисники розбили ворожу колону з важкою транспортно-заряджальною машиною від системи ТОС-1А “Солнцепек”.

Про це вдень у середу, 30 березня, повідомила пресслужба 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.

“Хвалені “Сонцепьоки”, якими лякали українців, і навіть знімали однойменний пропагандистський фільм, тепер стоять кинуті у наших полях.

На фото – російська важка транспортно-заряджальна машина зі складу важкої вогнеметної системи ТОС-1А “Солнцепек”. Вона має працювати у комплексі з транспортувальною і пусковою машинами. Але в колоні, яку розбили холодноярці, була лише одна машина з усього комплексу”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресслужба 93-ї омбр

“Колона йшла на село на Харківщині і отримала відсіч. Окупанти почали розбігатися, ТЗМку від “Сонцепьока” розвернули, щоби вертатися на ній у бік російського кордону. Але в тилу їх вже чекали ми”, – розповів про історію цього екземпляра російського оборонпрому воїн із позивним Сід.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 35 – 30.03.2022

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна