“Мангал” не поміг: 128-ма бригада показала знищення “джавеліном” “захищеного” танка Т-72Б3

128-ма бригада ЗС України наочно показала, що решітки-“мангали”, приварені згори російських танків, не рятують їх від українських “джавелінів”.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби підрозділу в середу, 30 березня.

“Бойовий танк Т-72 росармії знищений вщент штурмовиками 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Від ракетного удару з переносного протитанкового комплексу Javelin не врятував ні активний захист, ні так званий «мангал» (наварені зверху ґрати).
Після ураження ракетою в танку здетонував боєкомплект, внаслідок чого його башту зірвало. Екіпаж (троє ворогів) знищений без можливості ідентифікації”, – заявили закарпатці.

Як можна побачити, знищений танк – моделі Т-72Б3.

Зазначається, що з боку 128-ї бригади загиблих чи поранених немає.

“Сама наявність у ЗСУ сучасних переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin чи NLAW викликає в росіян паніку. У разі влучання ракети в танк, БТР, БМП чи іншу броньовану техніку в екіпажу й десанту немає жодних шансів вижити. Останні фото – яскравий цьому доказ”, – зазначили в 128 огшбр.

Читайте також:
Американська і британська протитанкова зброя вже на передових позиціях ЗСУ на Донбасі, – Бутусов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна