На церемонії “Оскара-2022” солідарність з Україною висловили хвилиною мовчання

Під час церемонії вручення кінопремії “Оскар-2022”, яка відбулася у США, на знак солідарності з Україною оголосили хвилину мовчання. Однак не прозвучало жодного слова про роль Росії у війні.

Про це вранці в понеділок, 28 березня, повідомляє “Укрінформ”.

Оголошення було зроблено після виступу актриси українського походження Міли Куніс.

“Хочемо дотриматися хвилини мовчання, щоби висловити підтримку народу України, який наразі постав перед вторгненням, конфліктом та упередження всередині власних кордонів”, – йшлося у повідомленні, виведеному на основний екран під час трансляції.

На наступному екрані організатори кінопремії закликали глядачів підтримувати Україну усіма доступними методами.

Міла Куніс під час церемонії

Актриса українського походження Міла Куніс у своєму виступі звернула увагу на силу українського народу, який протистоїть російському вторгненню.

“Нещодавні події у світі змусили багатьох із нас почуватися спустошеними. Однак, споглядаючи силу та гідність тих, хто постає перед таким розоренням, неможливо не розчулитися їх стійкістю. Неможливо не захоплюватися тими, хто знаходить силу, аби продовжувати протистояти неймовірній пітьмі”, – сказала Куніс.

Однак і вона не вимовила слово “Україна”.

Однією з небагатьох, хто озвучив слова підтримки зі сцени “Оскара”, виявилася ведуча Емі Шумер.

“В Україні відбувається геноцид. Жінки та трансгендери втрачають свої права…”, – сказала вона перш ніж оголосити про появу Ентоні Хопкінса.

Варто зазначити, що багато кінозірок прийшли на церемонію з синьо-жовтими стрічками та значками на підтримку України. Серед них Джейсон Момоа, Джеймі Лі Кертіс, Семюель Джексон та Бенедикт Камбербетч, який у своєму інтерв’ю на червоному хіднику сказав кілька слів про Україну.

Як пише Daily Mail, загалом церемонія “Оскар” зазнала критики за незграбне поводження з війною в Україні – адже ведучі та номінанти уникали цієї теми, хоча обговорювали внутрішньополітичні проблеми США.

За даними New York Times, помічники президента України Володимира Зеленського лобіювали в кіноакадемії показ відео, однак виступ Зеленського не відбувся.

Лауреати “Оскара-2022”

У Лос-Анджелесі у ніч із неділі на понеділок пройшла 94-та церемонія оголошення переможців кінопремії “Оскар-2022” – однієї з найпрестижніших нагород у світовій кіноіндустрії, яка вручається Американською академією кінематографічних мистецтв і наук.

Найбільше нагород отримав фільм “Дюна” – він переміг одразу в шести номінаціях (музика, звук, візуальні ефекти, художник-постановник. оператор, монтаж).

“Найкращим фільмом” став фільм “CODA: У ритмі серця” (про спільноту дітей нечуючих батьків) режисерки Сіан Гідер. Актор Трой Коцур із цієї стрічки отримав нагороду за найкращу чоловічу роль другого плану, також його відзначили за адаптований сценарій.

Найкращою акторкою стала Джессіка Честейн (“Очі Таммі Фей”), найкращим актором – Вілл Сміт (“Король Річард”).

Найкраща режисерська робота – Джейн Кемпіон (“У руках пса”).

Найкраща актриса другого плану – Аріана ДеБос (“Вестсайдська історія”).

Найкращий закордонний фільм – “Сядь за кермо моєї машини” Рюсуке Хамагучі (Японія).

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 33 – 28.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна