“Це вже не воєнний злочин”: ОГП може кваліфікувати події в Маріуполі як геноцид

Генпрокурор України Ірина Венедіктова розглядає можливість кваліфікації подій у Маріуполі як геноциду.

Про це вона повідомила на брифінгу у понеділок, 28 березня. 

“Те, що відбувається в Маріуполі на сьогодні – це вже не воєнний злочин. Війна має правила. Тут вже поза всіми правилами. Я дивлюсь на це з точки зору можливості кваліфікації геноциду”, – сказала Венедіктова, котру цитує УНН.

З її слів, це місто буквально знаходиться в заручниках РФ: люди знаходяться без води, без їжі, без тепла, звідки неможливо виїхати, знищуються пологові будинки, з міста депортували дорослих і дітей.

“Це набагато більше, ніж воєнний злочин. Тому я дуже обережно кажу про можливість кваліфікації як геноциду… Я дивлюсь на можливість кваліфікації як геноциду. А що буде входити в розуміння геноциду, яка частина – як тільки у мене будуть підстави, я з радістю з вами про це поділюсь”, – додала генпрокурор.

Читайте також:
Двічі кладовище. Врятовані з драмтеатру Маріуполя розповідають, як це трапилося і скільки людей загинуло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна