Сейм Польщі визнав Путіна воєнним злочинцем

Нижня палата польського Сейму ухвалила резолюцію, в якій засудила напад Росії на Україну і назвала президента РФ Володимира Путіна воєнним злочинцем через повномасштабне вторгнення в Україну.

Як повідомляє “Укрінформ”, депутати ухвалили документ одностайно і з оплесками.

“Сейм Республіки Польща рішуче засуджує акти тривалого насильства, воєнні злочини, злочини проти людяності, акти геноциду, системні порушення прав людини та інші злочинні порушення міжнародного права, які вчиняють на території суверенної України збройні сили Російської Федерації разом із союзниками за наказом військових командирів під безпосереднім керівництвом президента Володимира Путіна”, – йдеться в резолюції, ухваленій пізно ввечері

У документі зазначено, що публічно доступні докази цих злочинів “дають підстави Сейму та міжнародній спільноті визнати Путіна воєнним злочинцем”.

Польський парламент також закликав інші держави ініціювати розгляд справ проти Путіна та командувачів російської армії у Міжнародному суді та Міжнародному кримінальному суді, а також використовувати свої повноваження в усіх міжнародних організаціях з метою притягнення їх до відповідальності.

Крім цього, депутати Сейму закликали накласти на Путіна та його соратників “максимальні санкції”.

Читайте також:
Сенат США одностайно ухвалив резолюцію із закликом розслідувати воєнні злочини Путіна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна