Підозра у держзраді: на Рівненщині затримали посадовця Енергоатому

оновлено, доповнено

У Рівненській області співробітники Служби безпеки України затримали посадовця НАЕК “Енергоатом”.

Про це в четвер, 24 березня, інформує “Суспільне” з посиланням на пресслужбу УСБУ в Рівненській області.

“Суспільне” називає ім’я чоловіка, який був затриманий: Олег Бояринцев.

Посадовця затримали напередодні на межі Рівненської та Львівської областей за підозрою у співпраці з російськими окупантами. Більше деталей правоохоронці поки не повідомляють.

Бояринцев працював директором з персоналу НАЕК “Енергоатом” та помічником підсанкційного народного депутата Андрія Деркача.

Членкиня колегії Державної інспекції ядерного регулювання України Ольга Кошарна у фейсбуці також повідомила про затримання Бояринцева та пояснила його роль у структурі: “Не всіх директорів АЕС, на щастя, йому вдалося змінити, і не всіх заступників директорів із фіззахисту. Але Мурашова (головний інженер Запорізької АЕС Ігор Мурашов – “Н”) на ЗАЕС він пропхав на посаду, а його заступник зустрічав окупантів 4 березня словами: вітаю вас на російській атомній станції. Сподіваюся, що над Бояринцевим суд буде швидким та за законами воєнного часу”, – написала Кошарна.

Надалі Кошарна видалила цей допис зі своєї сторінки.

22 червня “Новинарня” отримала звернення від адвоката Сергія Лисенка, в якому зокрема йдеться: “Бояринцев О.А. до кримінальної відповідальності взагалі не притягався, вироків судів щодо його причетності  до злочинних дій не існує, у тому числі за фактами, про які зазначається в даній статті”.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 29 – 24.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна