У парламенті Литви пропонують заборонити георгіївську стрічку і символ Z

Кілька депутатів Сейму Литви внесли пропозицію про заборону використання георгіївської стрічки та символу ‘Z’, поширивши на них заборони, що стосуються нацистської та комуністичної символіки.

Про це в середу, 23 березня, пише “Європейська правда”.

Пропозицію зареєстрували депутати Моніка Ошмянскене та Лінас Йонаускас. Вони зазначають, що зараз ця символіка активно використовується російськими пропагандистами і тими, хто підтримує агресію РФ проти України.

“У нас роками йдуть розмови про заборону георгіївської стрічки, тому що вона стала інструментом пропаганди, щоб провокувати і розділяти людей, стала символом агресії та насильства, який вже не має нічого спільного із вшануванням загиблих у Другій світовій війні… Літера Z, що стала символом російського вторгення в Україну, вже використовується для залякування”, – зазначив Йонаускас.

Поправки передбачають заборону на використання цієї символіки на акціях та інших публічних заходах, за порушення загрожує штраф до 500 євро.

Чинним законодавством у Литві забороняється використовувати символіку нацистської Німеччини, СРСР та литовської радянської символіки.

Читайте також:
Генштаб прозвітував про знищену у вівторок техніку й особовий склад росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна