Влада підпорядкувала державі оператора цифрового ТБ та зобов’язала канали транслювати марафон

В умовах воєнного часу центральна влада підпорядкувала ТОВ “Зеонбуд” – оператора цифрового ефірного телебачення — державному Концерну РРТ, а також зобов’язала загальнонаціональні телеканали транслювати спільний інформаційний марафон.

Про це йдеться в указах, які 19 березня відписав президент Володимир Зеленський: №151/2022
“Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року “Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави” та №152/2022 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року “Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану”.

У першому акті передбачено підтримати пропозицію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України щодо запровадження на період дії воєнного стану особливого режиму роботи ТОВ “Зеонбуд” та його функціонування у період дії воєнного стану у складі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення спільно з ТОВ “Зеонбуд” забезпечити: стале функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійну трансляцію телевізійних каналів в МХ – 1, -2, -3, -5; цілодобовий моніторинг ефірної мережі, обладнання головної станції мультиплексування, супутникових та наземних каналів зв’язку; резервування супутникових каналів доставки програм та обладнання головної станції мультиплексування; резервну доставку телеканалів до цифрових передавачів із залученням альтернативного оператора супутникового зв’язку.

Кабінету Міністрів України слід забезпечити фінансування заходів, передбачених цим рішенням, а також посилення охорони об’єктів, що забезпечують мовлення.

Другим указом передбачено: “Установити, що в умовах воєнного стану реалізація єдиної інформаційної політики є пріоритетним питанням національної безпеки, забезпечення якої реалізується шляхом об’єднання усіх загальнонаціональних телеканалів, програмне наповнення яких складається переважно з інформаційних та/або інформаційно-аналітичних передач на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації – цілодобовому інформаційному марафоні “Єдині новини #UАразом”.

Читайте також:
На час воєнного стану в Україні заборонено діяльність ОПЗЖ, “Опоблоку”, “Партії Шарія” та інших подібних сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна