ЄС затвердив четвертий пакет санкцій проти Росії

Європейський Союз затвердив четвертий пакет санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб, а також окремих секторів економіки Російської Федерації.

Про це 15 березня повідомляє ВВС.

Своїм рішенням Рада ЄС встановила заборонити будь-які операції з певними державними підприємствами РФ, заборонити надання будь-яких послуг кредитного рейтингу, а також закрити доступ до будь-яких послуг за підпискою, пов’язаних з кредитною рейтинговою діяльністю, будь-яким російським фізичним або юридичним особам.

Також ЄС розширить перелік осіб, пов’язаних з російською оборонно-промисловою базою, на яких накладаються жорсткіші експортні обмеження щодо товарів подвійного призначення та товарів і технологій, які можуть сприяти технологічному покращенню оборонного та безпекового сектору Росії.

Будуть заборонені нові інвестиції в енергетичний сектор Росії, а також накладені комплексні експортні обмеження на обладнання, технології та послуги для енергетичної галузі.

Обмеження ЄС стосуватимуться також торгівлі чавуном та сталлю, а також предметів розкоші.

Майбутні санкції зачеплять олігархів, лобістів і пропагандистів, пов’язаних з Кремлем, а також ключові компанії у секторах авіації, військового та подвійного використання, суднобудування та машинобудування.

Раніше очікувалося, що четвертий пакет санкцій передбачатиме нові обмеження проти найбільших російських нафтових компаній. Але цього не сталося.

Раніше санкції проти 11 осіб, які працюють у секторі оборони РФ, запровадили США. Зокрема, обмеження стосуються керівників міністерства оборони Росії.
Також у вівторок уряд Великої Британії оголосив про заборону на експорт до Росії товарів класу люкс, запровадив нові імпортні тарифи на сотні ключових товарів.

Читайте також:
США ввели санкції проти 15 представників режимів РФ і Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна