Прем’єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії прибули у прифронтовий Київ

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що прибув до Києва разом із главами урядів Чехії та Словенії, щоб підтримати Україну на тлі російського вторгнення.

Про це він розповів у соцмережах у вівторок, 15 березня.

“Ця війна – результат жорстокого тирана, який нападає на беззахисних мирних жителів, бомбардує міста та лікарні в Україні! В результаті світ втратив почуття безпеки, а безневинні люди гинуть і втрачають все своє майно. Ми повинні якнайшвидше зупинити трагедію, що відбувається на Сході. Саме тому разом із віцепрем’єр-міністром Ярославом Качинським, прем’єр-міністрами Петром Фіалою та Янезом Яншею ми знаходимося у Києві”, – написав Моравецький у Facebook, опублікувавши фото їхньої компанії.

Раніше подібне фото опублікував також прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Раніше в польському уряді повідомили, що візит здійснюється за домовленістю з Європейським Союзом, про нього поінформовані голова Європейської ради Шарль Мішель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та ООН.

Вчинок польських, чеського та словенського урядовців багато важить, з урахуванням того, що російська окупаційна армія стоїть на околицях Києва, а артилерія й авіація РФ обстрілює столицю Україну.

Нинішній приїзд європейців схожий на чин президента України Віктора Ющенка, який у серпні 2008 року прилетів до Тбілісі під час російського вторгнення в Грузію, загітувавши з собою президентів Литви, Польщі, Естонії та прем’єра Латвії.

Читайте також:
Єднання під час війни: 76% українців вважають, що справи рухаються у правильному напрямку. СОЦІОЛОГІЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна