На Луганщині через обстріли окупантів 36 населених пунктів – без світла і 30 – без газу

У Луганській області через обстріли російських загарбників 30 населених пунктів залишаються без нормального газопостачання та 36 – без енергопостачання.

Про це вранці у вівторок,15 березня, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Внаслідок бойових дій пошкоджено газопроводи різних діаметрів та різного тиску або закрито засувки на виході з ГРС. Без газопостачання 23 населених пунктів повністю та сім частково, загалом близько 35 000 абонентів. Станом на 09:00 15 березня року знеструмлено 36 населених пунктів, з них 22 повністю, 14 частково. 97 834 споживачів перебуває без електроенергії, відключено 599 трансформаторних підстанцій”, – написав він.

Гайдай зазначив, що у місті Сєвєродонецьк відключено 180 багатоквартирних будинків через пошкодження котельної КП “Сєвєродонецьктеплокомуненерго”.

Також надходять повідомлення щодо поривів внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків, послугу з централізованого теплопостачання яким надає АТ “Сєвєродонецька ТЕЦ”.

У місті Лисичанськ у зв’язку з відсутністю електро-, водопостачання призупинено роботу 11 котелень КП “Лисичанськтепломережа”.

Голова ОВА констатував, що також у населених пунктах пошкоджено водопостачання.

Частково обмежено подачу води на міста Попасна та Золоте. Повністю відсутнє водопостачання у с. Нижнє, Нижнє-1, Новотошківка – 2180 абонентів у зв’язку з бойовими діями та знеструмленням Світличанського департаменту КП “ПРВ”.

Також через обстріли без водопостачання місто Попасна – це 9000 абонентів, с. Карбоніт відсутність електропостачання та наявність витоків без води 5599 абонентів, підсумував Гайдай.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 20 – 15.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.