Байден підписав закон про $13,6 млрд допомоги Україні

Байден підписує

Президент США Джо Байден підписав закон про виділення 13,6 мільярда доларів військової та гуманітарної допомоги Україні.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

“Я щойно підписав закон про двопартійне державне фінансування, який… надає Україні історичні 13,6 млрд доларів фінансування”, – повідомив президент США у твітері.

Двопартійний законопроєкт про фінансування включає 13,6 мільярда доларів на гуманітарну, безпекову та економічну допомогу Україні й сусіднім країнам.

Ці ресурси означатимуть додаткове оборонне обладнання для України, гуманітарну допомогу для українського народу та додаткову підтримку розгортання американських військ у сусідніх країнах.

За даними ЗМІ, пакет включає нові поставки Україні 105-мм мінометів і додаткових протитанкових та зенітних комплексів Javelin і Stinger.

Читайте також:
Байден: США не воюватимуть проти РФ, однак Україна не дасть Путіну перемогти


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна