Головком Залужний: Рівень російської армії сьогодні – це ми на початку 2014-го. Приклад: сьогодні вони збили власний БПЛА

Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний заявив, що за рівнем професіоналізму російська армія нині перебуває на тому рівні, що українська – вісім років тому. Один із доказів цього – збиття окупантами власного безпілотника на Харківщині.

Про це йдеться в дописі на ФБ-сторінці головкома ввечері в неділю, 13 березня.

“Ця війна доводить, як далеко ми просунулися вперед за останні роки. Сьогодні армія РФ за рівнем професійності – це ми зразка початку 2014-го”, – заявив Залужний.

“Показовим прикладом їхньої “військової майстерності” є історія зі “збитим українським “Байрактаром”.
Сьогодні о 9:32 в районі села Веселе Харківської області підрозділом протиповітряної оборони 6-ї Армії ЗС РФ із ЗРК “Тор” на висоті 3200 м було збито російський БПЛА, який висувався для проведення розвідки на Харківському напрямку. При цьому російські військовослужбовці ППО доповіли керівництву про знищення БПЛА “Байрактар” наших Збройних сил.
Результати розслідування причин зникнення БПЛА ЗС РФ довели факт його збиття власним ЗРК ППО, проте командування армії вирішило приховати цю інформацію. Ось так воює “друга за потужністю армія світу”, – зазначив Залужний.

“Ми зруйнували міф про “непереможність” російської армії. Вони розраховували завоювати нас за 48 годин. Максимум на три доби були розраховані запаси їжі, палива, боєприпасів. Але ми зупинили їх і зірвали загарбницькі плани. Противник несе серйозні втрати в особовому складі і техніці”, – констатував головнокомандувач ЗС України.

Читайте також:
“Байрактар” знищив російську РСЗВ “Ураган”. ВІДЕО

“Байрактар” під Макаровом знищив пункт управління росіян. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна