13 березня – день визволення Херсона. Місто вийшло на мітинг за Україну, щоб стати на заваді інспірованим планам окупантів

Сьогодні 13 березня. 18-й день війни, 18-й день героїчних битв українського народу з російськими загарбниками.

І 13 березня – день 78-річчя визволення міста Херсон від німецько-фашистських загарбників. Тоді Херсон звільнили бійці 28-ї Армії 3-го Українського фронту.

Минуло 78 років, і тепер уже російські нацисти бомблять херсонську землю, окуповують міста, грабують і розстрілюють села, вбивають мирних жителів, збирають пособників-колаборантів.

Жителі Херсона не задаються, вони відважно і самовіддано відстоюють своє місто, в яке уже увійшов ворог. Ці героїчні люди день у день виходять на масові мітинги, засвідчують єдність та бажання бути вільними, незалежними людьми у єдиній процвітаючій Україні.

Але російські окупанти починають діяти, крім обстрілів і бомбардувань, “м’якою силою”. Чергову провокацію посіпаки Путіна планують влаштувати якраз починаючи з 13 березня.

Стало відомо, що окупанти організовують автобус із 30 молодчиками для мітингу в Херсоні. Імовірно, мітинг можуть влаштувати в Парку Слави, але локація змінна, бо акція має показати “лояльність та поступливість” мешканців міста до окупантів.

З огляду на перехоплену розмову, ворогові потрібна “позитивна” картинка для звіту перед своїми господарями в РФ.

Окупанти зовсім не думають про людей про їхні страждання, переживання, потреби. Окупанти та їхні прихильники думають лише про наживу.

Російські військові та їхні посібники в ці дні чинять злочини, гірші за німецьких фашистів та поліцаїв. Їхні діди та прадіди проклинають їх із того світу…

Щоб стати на заваді окупантам, волелюбні херсонці 13 березня знову вийшли на площу Свободи на мітинг під синьо-жовтими прапорами, під гаслами “Херсон – це Україна!”

Читайте також:
У Херсоні окупанти шукають зрадників для нової влади і референдуму за “ХНР”. Облрада чинить опір

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.