На Донеччині загинув офіцер 503-го батальйону морпіхів Павло Сбитов

12 березня в бою за Україну загинув офіцер 503-го окремого батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ капітан Павло Сбитов.

Батальйон прикриває ділянку фронту між оточеним Маріуполем та Волновахою.

Підрозділ Сбитова взяв на себе основний удар трьох батальйонно-тактичних груп 150-ї мотострілецької дивізії ЗС РФ, пишуть українські журналісти.

Про втрату повідомили друзі та побратими офіцера.

Павло Сбитов – 1994 року народження. Родом із Львівщини.

Військова кар’єра Павла Cбитова почалася, коли йому було лише п’ятнадцять, у Військовому ліцеї імені Героїв Крут. Згодом хлопець вступив в Академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові, на факультет бойового застосування військ.  Після випуску — розподілення в морську піхоту, 503-й батальйон, і перша ротація на передову.
“Потрапивши туди, одразу усвідомив: морська піхота — це моє. 2016-го підрозділ утримував маріупольський напрямок. Перші дні служби видалися нелегкими. Те, що бачив по телевізору, відрізнялося від дійсності. На війні на тебе покладається неймовірно велика відповідальність. Немає часу на роздуми, слід діяти зважено і правильно. Але швидко звикаєш до реальної бойової обстановки”, – розповідав Павло в одному з інтерв’ю для АрміяInform.

У 2019 році взяв участь у багатонаціональних військових навчаннях Agile Spirit 2019 в Грузії, де був нагороджений як один з найкращих військовослужбовців. 

Рота, якою керував Павло Сбитов, перемагала в конкурсі на найкращий однотипний підрозділ ЗСУ 2019 року.

Кореспонденти українських військових ЗМІ неодноразово робили інтерв’ю з Павлом. Збереглися кадри, де офіцер із захопленням розповідає про свою службу в морській піхоті.

Читайте також:
На війні загинув командир батальйону “Вінницькі скіфи” полковник Сергій Котенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.