На ЧАЕС доставили дизель для живлення сховищ відпрацьованого ядерного палива

Майданчик Чорнобильської атомної електростанції вдалося забезпечити додатковим паливом для сховищ відпрацьованого ядерного палива та конфайменту.

Про це повідомила Державна інспекція ядерного патрулювання в п’ятницю, 11 березня.

Про це регулятор заявив із посиланням на дані державного спеціалізованого підприємства “Чорнобильська АЕС”, розташованого зараз у місті Славутич.

«Майданчик АЕС вдалось забезпечити додатковим запасом дизельного палива для дизельних електростанцій, що забезпечують аварійне електроживлення сховищ відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-1 та СВЯП-2), а також Нового безпечного конфайменту над об’єктом «Укриття». Тривають спроби відновити зовнішнє електропостачання майданчика», – йдеться в повідомленні.

У інспекції повідомили, що всі об’єкти Чорнобильської АЕС, розташовані в зоні відчуження, продовжують перебувати під контролем російських військ. З огляду на відсутність електропостачання та зв’язку з персоналом станції, регулюючий контроль за станом ядерної та радіаційної безпеки на станції та в зоні відчуження неможливий.

«Робота Автоматизованої системи радіаційного контролю зони відчуження досі не відновлена. Реальна ситуація на майданчику наразі не відома», – констатують у інспекції.

Читайте також:
Знеструмлення ЧАЕС порушує принципи безпеки, але критичної небезпеки нема, – МАГАТЕ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна